Ingredienser
Arbejdstid:
15 min.
Kogetid:
9 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
1 løg (i skiver)
1 gulerod (i skiver)
2 stilke blegselleri (i skiver)
3 stk. hel sort peber
1 laurbærblad
½ tsk salt
2 ½ dl vand
3 spsk citronsaft
4 stykker laksefilet (500 g)
evt. salatblade
Agurkecreme:
1 agurk
2 dl græsk yoghurt 10%
1-2 spsk citronsaft
salt og peber
1 bdt brøndkarse
Tilbehør: brød
- Læg grønsagerne i en sauterpande med krydderierne og hæld vand og citronsaft ved.
- Giv det et opkog. Skru ned for varmen, læg laksen på grønsagerne og læg låg på.
- Lad det simre ved ganske svag varme ca. 8 min. Tag gryden af varmen.
- Vask agurken og halvér den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i små tern.
- Rør yoghurt sammen med citronsaft, salt og peber og tilsæt agurk og finthakket brøndkarse.
- Løft laksestykkerne op med en hulske og dryp dem af på et stykke køkkenrulle.
- Anret på et fad med de afdryppede grønsager og/eller salatblade og servér med agurkecreme og brød.