Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Indfrysningstid: 2-3 timer
Koge/smeltetid: ca. 30 min.
8 æggeblommer
100 g sukker
evt. ½ stang vanilje
2 tsk. fint revet
appelsinskal
½ liter piskefløde
Overtræk:
200 g mørk chokolade
Drys:
evt. hakkede, ristede
hasselnøddekerner
- Pisk æggeblommer med sukker og evt. kornene af vanilje i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er helt skummende.
- Tilsæt fintrevet skal af appelsin. Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen. Hæld iscremen i formen til ispinde. Sæt ispinde i hver is. Sæt ispindene i fryseren, og lad dem størkne.
- Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad ved svag varme. Rør jævnligt, og lad chokoladen blive tyk.
- Tag ispindene ud af formene. Hæld flydende chokolade over hver ispind. Drys evt. med hakkede ristede nødder. Læg dem tilbage i fryseren på bagepapir, til chokoladen er størknet, eller de skal spises.