Chokoladebombe
Denne kage er inspireret af en opskrift fra det berømte Hummingbird Bakery i London, som laver de lækreste kager, cupcakes og desserter. Bag den heftige chokolade-sag som lækker dessert, den bliver konfektagtig og meget intens i smagen.
Ingredienser
200g rørsukker
200g god kvalitets chokolade
200g smør
4 æggeblommer
4 æggehvider
1/2 tsk salt
Sådan laver du en chokoladebombe:
Forvarm ovnen til 180 grader
Smør en springform godt med smør, og læg bagepapir i bunden.
Smelt chokolade og smør over et vandbad, og afkøl blandingen til stuetemperatur.
Pisk æggeblommer med 100g sukker, til blandingen bliver hvid og tyk. Fold chokoladeblandingen i de piskede æggeblommer.
Pisk æggehviderne stive, og tilføj de sidste 100g sukker en skefuld af gangen. Vend forsigtigt de to skåles indhold sammen, og hæld dejen i springformen.
Bag kagen i 35-40 minutter på varmluft.
Kagen synker sammen, efter den er taget ud af ovnen – det gør ikke noget.
Afkøl, og server – gerne med flormelis på toppen.
Smager også godt med en skefuld god vaniljeis ved siden af.
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter