Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Størknetid: ca. 2 timer
Chokoladekagen/bunden er fryseegnet
Chokoladekage (bund):
200 g mørk chokolade
100 g smør
5 æg (delt i blommer og hvider)
50 g sukker
75 g kartoffelmel
olie til formen + 2 spsk. kartoffelmel
Kagecreme:
1 stang vanilje
½ l sødmælk
50 g sukker
2 æggeblommer
40 g majsstivelse (maizena)
7 blade husblas
Bananmousse:
4-5 bananer
1 tsk. citronskal (økologisk)
Drys:
1 spsk. sukker
½ l piskefløde
Tilbehør:
2 bananer
3 passionsfrugter
- Chokoladekage: Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad.
- Pisk æggeblommer og sukker skummende med en håndmikser i ca. 10 min. Rør den lune chokoladeblanding i skummet.
- Pisk æggehviderne stive, og drys kartoffelmel igennem en si i skummet. Vend skummet i ægge-chokolade-blandingen til en ensartet dej.
- Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm i diameter) smurt med olie og drysset med kartoffelmel.
- Bag kagen i ca. 20 min. ved 175 grader. Afkøl kagen, og læg den på et fad i en lagkagering.
- Kagecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si cremen over i en skål.
- Læg husblasbladene i koldt vand enkeltvist i 5-10 min. Knug vandet ud af husblassen. Rør den i den varme creme. Drys overfladen af cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen.
- Blend den kolde creme med bananer og fintrevet citronskal, og vend derefter forsigtigt letpisket´flødeskum i.
- Hæld bananmoussen over chokoladekagen i lagkageringen. Sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timer, til bananmoussen er stiv.
- Sæt kagen på et fad. Fjern lagkageringen, og pynt kagen med skiver af banan. Skær passionsfrugterne over, og kom kerner og saft på kagen lige før servering.