Ingredienser
50 g løg (små tern)
50 g rød peberfrugt (små tern)
1-2 fed hvidløg (snittet)
1 tsk olie (til stegning)
85 g hakket oksekød (tatar)
ca. ½ dåse hakkede tomater
3 tsk tomatkoncentrat
1-2 tsk sambal oelek (chilipasta)
2 tsk usødet kakao
1 tsk instant-kaffe (kaffepulver)
100 g kogte kidneybønner (dåse, uden væde)
salt og peber
Ærte-guacamole:
75 g fine ærter (optøede, frost)
25 g DDV-yoghurt (7%)
½ tsk sød chilipulver
1 lille tomat (uden kerner, tern)
saft af ¼ citron
lidt tabasco
salt og peber
evt. lidt hvidløg (presset)
syltede jalapenos (grønne chili)
evt. 30 g tortillabrød
persille eller koriander (hakket)
- Svits alle grønsagerne i olien, til de lige er blevet bløde. Tilsæt kødet og svits, til det er delt helt ud.
- Kom dåsetomater og tomatkoncentrat i sammen med chilipasta, kakao, kaffepulver, bønner, salt og peber.
- Lad chili con carnen simre i ca. 30 min. Tilsæt evt. lidt vand, hvis retten virker for tør. Smag til med salt og peber.
- Guacamole: Kom ærter og yoghurt i en blender med chili og blend, til det er helt glat. Vend tomattern i ærteblandingen og smag til med citronsaft, tabasco, salt og peber. Tilsæt evt. hvidløg.
- Server chili con carnen med
ærte-guacamole, jalapenos
og evt. tortillabrød. Pynt med
persille eller koriander.
Find flere kalorielette opskrifter i Vægtkonsulenternes mange opskriftsbøger »