Cheeseburger med lynsyltet agurkesalat
Klassiker serveret med et spicy twist.
Ingredienser
400-500 g hakket, magert oksekød
1-2 spsk syltede milde jalapenos
salt
1 spsk olie til stegning
50 g revet gouda eller cheddar
4 gode, grove burgerboller
sprød salat
Lynsyltet agurkesalat med rødløg:
1 lille agurk
1 rødløg
1 dl riseddike
1 dl fint rørsukker
½ dl vand
1 tsk salt
Sådan gør du: Begynd med agurkesalaten. Skræl, udkern og snit agurken i skiver, dog ikke for tynde. Snit rødløget. Rør riseddike, rørsukker, vand og salt sammen. Bland agurk og rødløg i lagen, og sæt agurkesalaten i køleskab til brug. Ælt kødet med jalapenos og salt, eller vælg tabasco og hakket chili. Del og form kødet til 4 burgere. Sæt ovnen på 225°, og lun burgerbollerne. Steg burgerne gyldne et par minutter på hver side. Drys ost på kødet, læg låg over panden, og lad osten smelte. Flæk og læg burgerbollerne sammen med salat og lidt agurker, og server resten af de lynsyltede agurker til.
Energi pr. person: 470 kcal, fedt 28%, protein 32%, kulhydrat 40%