Chai te opskrift
Den søde, krydrede indiske te serveret med varm mælk, er perfekt på en kold dag.
Ingredienser
2 dl vand
1-2 spsk sort te
1 stykke frisk ingefær (ca. 5 cm) skåret i skiver
5 kapsler frisk kardemomme
2 stænger hel kanel
6 hele nelliker
1 stjerneanis
1 vaniljestang
evt. et drys friskkværnet sort peber
ca 8 dl let eller sødmælk
kanel til drys
honning efter smag
Bring vandet i kog og tilsæt sort the og krydderier. Lad vandet koge op igen, sluk for varmen, og lad blandingen stå og trække under i ½ - 1 time. Sådan her kan grundblandingen fint holde sig adskillige dage i køleskabet. Sigt krydderier og teblade fra før det fordeles i 4 store glas. Varm mælken op til lige under kogepunktet og fordel over teen. Drys med lidt stødt kanel og server med honning til.
Se flere opskrifter her.