SPONSORERET indhold
Calamari med aubergine og hvidløg
Af: Anders Christophersen, Branko, Erik Söderberg, Scarpetta/Cofoco
4
Ingredienser
500 g calamari (til opskriften har vi brugt kroppen, også kaldet ”røret”. Tal med din fiskehandler)
1 dl olivenolie af god kvalitet
5 aubergine
3 skalotteløg
10 fed hvidløg
rosmarin
1 lille bundt persille
1 citron.
Sådan laver du calamari med aubergine
- Start med at ordne ”sprutterne”. De deles på langs i to stykker og ridses på kryds og tværs på ydersiden. Dette hindrer dem i at krølle sammen når de bliver grillet.
- Sprutterne marineres i god olivenolie med salt og peber og det ene af de 10 hvidløgsfed. Skyl auberginerne under koldt vand og tørres godt af. Skær dem i 2 cm tykke skiver. De drysses med lidt salt og stilles til side i en halv times tid.
- Derefter skal de grilles evt. i ovnen ved 250 grader . Det gør ikke noget de bliver lidt sorte her og der. Det giver en super god smag.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes groft og disse steges gyldne i en gryde ved svag varme. Rosmarin tilsættes og ristes nænsomt i et par minutter. Når auberginerne er klar tilsættes de i gryden og der steges til det bliver en tæt og lækker kompot.
- Auberginekompoten kan med fordel laves et par dage inden servering, da smagen bliver bedre når kompotten har trukket en stund... Tænd op i grillen, og når den når til det varmeste punkt ligges ”sprutterne” på. De skal have utrolig højvarme i kort tid. Krydr dem godt med salt og peber.
- Tag dem af grillen og dryp med lidt citron saft og oliven olie.
- Servér oven på auberginekompotten med citron skåret i både og masser frisk persille...
Se også opskrift på insalate caprese