Ingredienser
Tid: 30 min.
Bagetid: 5-6 min.
200 g sukker
200 g smør
1 dl lys sirup
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt nelliker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. allehånde
350 g hvedemel
1 tsk. natron
75 g pistacienødder (usaltede)
- Rør sukker, smør og sirup sammen i en foodprocessor.
- Bland krydderier, mel og natron sammen, og kom det i smørblandingen. Rør godt.
- Hak pistacienødderne groft, og rør dem i dejen.
- Del og form dejen til 2 pølser. Kom dem i plastfilm, og læg dem på køl i 1 døgn eller på frost i et par timer − så er de nemmere at skære ud.
- Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Husk god afstand imellem dem.
- Bag brunkagerne ved 200 grader i 5-6 min. Lad dem afkøle lidt, før du lægger dem på en bagerist, hvor de afkøler helt. Kom i kagedåser med bagepapir mellem låg og dåse.