Broccolisalat med granatæble og feta
Ingredienser
60 g linser, f.eks. du puylinser (ukogt vægt)
1 broccoli
1/4 raddichiosalat, bladene herfra
1 pære
1 granatæble
3 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
lidt salt og peber evt. 5 dråber flydende stevia eller flydende sødemiddel
30 g pekannødder
150 g feta, akadia 16%
Sådan gør du
1/ Kog linserne efter anvisningen på pakken. Når linserne er kogt hældes vandet fra, og linserne stilles til side.
2/ Pluk broccolien i mindre buketter. Hæld kogende vand over buketterne, og lad dem trække i vandet i en skål ca. 5 min.
3/ Riv raddichiobladene i grove stykker. Skær pære i tynde både. Del granatæblet, og bank kernerne ud, ved at slå på bagsiden af æblet med en ske. Anret salaten på et fad.
4/ Lav en dressing af olie, hvidvinseddike, salt og peber, og evt. flydende stevia. Hæld dressingen over salaten.
5/ Vend linserne i salaten.
6/ Rist pekannødderne på en tør pande nogle minutter, og top salaten med pekannødder og grofthakket feta.
[350 kcal pr. person]
PRØV OGSÅ: Fennikelsalat med appelsin og nigellafrø