Broccoli-salat med radiser og avocado
En god salat, der mætter og fylder. Server til kød eller fisk.
Ingredienser
1 broccoli
1 bundt radiser
1 moden avocado
Dressing med citron-
balsamico:
1 dl koldpresset olivenolie
1 øko-citron, skal heraf
½ citron, saft heraf
2-3 spsk citronbalsamico (eller hvid balsamico)
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Skær broccolien i små mundrette buketter. Pyt med, at de ikke er så ensartede. Læg dem i en skål, drys med lidt salt, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge i vandet i et par minutter.
Dræn vandet fra i en si og overhæld broccolibuketterne med koldt vand fra hanen. Læg dem i en skål.
Rør dressingen sammen, og vend den i broccoli-
buketterne.
Snit radiserne fint, og pynt salaten med dem. Halver avokadoen,
og fjern sten og skræl.
Skær avokadokødet i små tern, og fordel dem oven på salaten kort før servering.
PRØV OGSÅ: Grillet broccoli og blå ost og bacon
PRØV OGSÅ: Pasta-otto med broccoli
PRØV OGSÅ: Butterbeans med broccoli og solsikkekerner