BLT-salat med syrnet fløde
Variation over den klassiske sandwich med bacon, salat og tomat.
Ingredienser
200 g tomater på stilk
12 skiver bacon
4 skiver toastbrød
4 cos mini salater eller 6 hjerte salater
Syrnet flødedressing:
¼ l fløde
1 tsk Dijon sennep
saften af ½ citron
salt og peber.
Sådan laver du BLT-salat
Begynd med dressing. Hæld fløden i en skål og rør den med sennep. Smag til med salt og peber.
Hæld forsigtigt citronsaften i fløden og lad den stå et lunt sted i ca. 30 min. I mellemtiden vil fløden syrne og blive tyk. Rør forsigtigt fløden sammen igen, og den er klar til brug.
Klip tomaterne i 4 buketter og bag dem i ovnen ved 165 grader i 20 min. Steg bacon sprød på en pande. Gør det samme toastbrødet. Vask og skær salaten i grove stykker. Anret/fordel alle ingredienserne til salaten på fire tallerkener. Hæld dressingen over og servér.
Tips: Tilsæt evt. parmesanost til salaten.
Prøv også grillet brød med varmrøget laks