Bløde og søde kanelsnegle
Disse små kanelsnegle er sprøde udenpå og dejligt snaskede indeni – og smager i øvrigt overdrevet godt! De kan hapses i en enkelt bid, men så har du også en smaddergod undskyldning for at spise to ... eller fem!
Ingredienser
Gærdej til kanelsnegle:
1 dl mælk
20 g gær
1 spsk sukker
½ tsk kardemomme
¼ tsk salt
1 æg
50 g blødt smør
250 g hvedemel
Remonce til kanelsnegle:
150 g blødt smør
150 g brun farin
2 spsk kanel
Desuden:
1 æg (til pensling)
75 g flormelis
1-2 spsk vand
Sådan bager du kanelsnegle
Lun mælken til den er lillefingervarm, og rør gæren ud i mælken. Rør, sukker, kardemomme og salt i, og dernæst æg. Smuldr smørret i melet, og rør det i. Ælt dejen, til den er blød og smidig (gerne i en røremaskine). Lad dejen hæve i ca. ½ time. Lav remonce imens.
Kom smør, brun farin og kanel i en skål, og pisk det let og luftigt.
Tril dejen til en aflang pølse, og rul den flad, så den er ca. 10-12 cm høj og ½ cm tyk. Smør remoncen ud i et jævnt lag, og rul dejen stramt sammen. Skær 1 cm tynde skiver af den, og læg sneglene i muffinsforme. Pensl sneglene med æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.
Rør flormelis og vand til glasur, og pynt de nybagte snegle med glasuren.
PRØV OGSÅ: Kringle med æble
Tip!
Når du bager kanelsnegle i muffinsforme, holder formene på remoncen og gør sneglene ekstra snaskede.