Ingredienser
Marengs:
4 æggehvider (11/3 dl)
200 g sukker 100 g
hakkede valnødder
1 tsk majsstivelse
1 tsk citronsaft
Fyld:
150 g hakkede tørrede abrikoser
1 økologisk citron (1 tsk fintrevet skal og 1 spsk saft)
1-2 tsk fintrevet frisk ingefær
2 spsk sukker
1 dl vand
200 g flødeost
200 g græsk yoghurt
3 spsk flormelis
1 spsk finthakket
frisk mynte
- Læg abrikoserne i en gryde med fintrevet citronskal, citronsaft, ingefær, sukker og vand og giv dem et opkog. Lad dem simre 10 min. under låg og hæld dem i en skål til afkøling.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk æggehviderne til blødt skum og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en stiv og blank marengsmasse.
- Vend valnødder, majsstivelse og citronsaft i dejen og bred den jævnt ud på en bageplade med bagepapir.
- Sæt pladen i ovnen 10 min. Skru ned til 175 grader og bag yderligere ca. 10 min.
- Vend kagen med bagepapir ud på et stykke bagepapir drysset med sigtet flormelis. Læg et fugtigt viske-stykke over og lad den afkøle.
- Pisk flødeost og yoghurt sammen med flormelis og vend de kogte abrikoser og frisk mynte i.
- Træk bagepapiret af marengsbunden og smør cremen på kagen. Rul den sammen og sæt den i køleskabet mindst 1 time. Pynt med sigtet flormelis.