Ingredienser
Arbejdstid: ca. 30 min.
Stegetid: ca. 20 min. (når kødet er stegt)
Ikke fryse-egnet
400-500 g kold flæskesteg (uden svær og fedtkant, i tern på 1x1 cm)
2 spsk olie
800 g kartofler (i tern på 1x1 cm)
400 g knoldselleri (i tern på 1x1 cm)
2 løg (hakket)
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør: purløg, spejlæg (evt. stegt i hjertekageform på panden), engelsk sovs og evt. rugbrød.
Sådan laver du biksemad
- Varm olie på en pande og steg kartofler og selleri 10 min. ved middel varme. Rør jævnligt.
- Tilsæt løg og steg 5 min. mere.
- Kom kødet på panden, steg ved middel varme og rør jævnligt.
- Steg videre, til det hele er lysebrunt og kartoflerne møre.
- Smag til med salt og peber. Drys med purløg og servér med spejlæg, engelsk sovs og evt. rugbrød.