Bagte kartofler med estragoncreme, råmarinerede squash og røget hellefisk
Bagte kartofler i en sensommerversion med masser af krydderurter og lækkerier fra havet - og helt uden opvask.
Ingredienser
4 store bagekartofler
lidt olivenolie
fint salt
1 mellemstor squash
2-3 spsk citronsaft
300 g varmrøget fisk, både hellefisk, torsk og laks er lækkert
Estragoncreme:
1 dl hakket estragon
1 bundt purløg
2 dl cremefraiche 38 %
½ tsk dijonsennep
salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader, og prik huller i kartoffelskrællen med en gaffel. Gnid kartoflen med en smule olie, og drys med fint salt. Bag kartoflerne i et ildfast fad i 1-1 ½ time, til de er møre.
Imens kartoflerne bager, skærer du squashen i helt tynde skiver – brug evt. et juliennejern. Vend dem med citronsaft, lidt salt og peber. Til estragoncremen hakker du estragon og purløg så fint som muligt, rører det med cremefraiche, og smager til med sennep, salt og peber. Skær den bagte kartoffel halvt igennem på den lange led, og servér med marineret squash, et stykke varmrøget fisk og en god skefuld estragoncreme.
SE OGSÅ på Gastro.dk: Sensommermad: 6 lækre retter
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter