Bagte æbler med vaniljeyoghurt
Alt det gode, søde, bløde og sprøde fra den klassiske æbletærte – men med færre kalorier og mindre arbejdstid.
Ingredienser
Æbler:
4 syrlige æbler
6 spsk agavesirup
2 tsk blødt smør
3 tsk stødt kanel
1 nip salt
Yoghurt:
200 g tyk yoghurt (2 % eller 10 %)
2-3 spsk agavesirup
korn af ½ stang vanilje
Topping:
lidt hakkede og ristede pistacier eller mandler
Sådan laver du bagte æbler med vaniljeyoghurt:
Tænd ovnen på 200 grader.Skræl æblerne, og læg dem i koldt vand
undervejs, så de ikke bliver brune. Skær dem i tynde skiver.
Rør agave, smør og kanel, og dryp forsigtigt æbleskiverne med blandingen.
Saml æblerne igen – det behøver ikke at være i den rigtige rækkefølge. Sæt æblerne i 4 små ovnfaste skåle, og bag dem i 20-30 minutter, eller til de er let møre.
Rør yoghurt med agave og vanilje, og top de varme æbler med den. Pynt med ristede pistacienødder og/eller mandler, og servér straks.
PRØV OGSÅ: Syltetøjskokossnitter