Bagt torsk med sennep, æg, rosenkål og rødbeder
Torsk serveres klassisk sammen med sennep, æg og rødbeder. Her tvister vi retten en anelse og giver sprøde, sunde rosenkål til.
Ingredienser
800 g rødbeder
1 dl vand
50 g smør
2 spsk grov sennep
2 spsk honning
250 g rosenkål
Salt
4 æg
600 g torskefilet
Salt og peber
1 kg aspargeskartofler, kogte
Sådan gør du:
Skræl rødbederne og skær dem i tern på 1x1 cm. Kom dem op i en pande sammen med vand, smør, sennep og honning. Lad dem dampe møre og til vandet er fordampet, det tager ca. 10 min. Skær bunden af rosenkålene, flæk dem og fjern de yderste blade. Kom dem op på panden og rør rundt, så de lige netop lunes men uden at blive tilberedt. Tag panden af varmen og smag til med salt.
Kog æggene i 8 min. i kogende vand.
Skær torsken i 4 stykker, drys med lidt salt og peber. Bag stykkerne i ovnen ved 200 grader i 8–10 min.
Server torsken ovenpå rødbede/rosenkålblandingen og giv halverede, kogte æg samt aspargeskartofler til.
PRØV OGSÅ: Clam chowder med torsk mulinger og bacon
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/