Baccala
Italiensk klassiker med fritteret torsk, rørt med kartoffel, olivenolie, mælk og hvidløg. Den kræver lidt forberedelse, og du skal faktisk i gang med forberedelserne to dage før – men er ventetiden værd.
Ingredienser
250 g torsk
150 g kartofler
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
2 ½ dl mælk
lidt mel
rasp til panering
mayonnaise til servering
1 citron
Sådan laver du baccala:
Salt torsken let, og stil den på køl – gerne aftenen før.
Skræl og kog kartoflerne, og blancher hvidløgene ad flere omgange.
Kog mælk op i en gryde, og pocher torsken heri, til den er tilberedt.
Si mælken fra, og blænd ½ dl af mælken med hvidløgene.
Rør torsken op med hvidløgsmælk, kogt kartoffel og olivenolie.
Kom torskemosen i en sprøjtepose, eller frysepose med hul, og sprøjt stave ud på en bageplade, ca. 2 cm tykke og 10 cm lange.
Læg stavene i fryseren natten over.
Paner dem i mel, lidt vand, mel igen, vand og rasp til sidst, og fritér dem i 170 grader varm olie i 7 minutter. Server dine baccala med citron og mayonnaise.
PRØV OGSÅ mozzarela proscioutto
FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne/opskrifter