Ananas-mango-granite
Granite er supernemt og virkelig læskende lækkert på en varm sommerdag. Det er afgørende, at ananassen er virkelig moden og sød, da graniteen ellers bliver lidt kedelig i smagen. Lugt til både mango og ananas for at tjekke, at de lugter sødt og aromatisk.
Ingredienser
1 stor, moden ananas
1 moden mango
2 dl ananasjuice eller æblemost
1 håndfuld hakket mynte, gerne schweizisk
Sådan laver du
Skær bund og top af ananassen, skær skrællen af, og skær den i mindre stykker. Blend alle ingredienser, indtil konsistensen er som tynd mos.
Hæld massen i en flad beholder, jo større, jo hurtigere fryser graniteen, og jo nemmere er det at skrabe den op med en gaffel før servering. Frys graniteen i mindst 12 timer, gerne et døgn, rør ikke i den undervejs, da den gerne må danne store iskrystaller.
Før servering skrabes overfladen med en gaffel, så den karakteristiske flageagtige granite laves. Servér i afkølede glas eller skåle, og pynt med mynte.
PRØV OGSÅ: Jordbær-rabarbersaft med vaniljestang