Abrikosmuffins med choko
Svampede, lækre, men uden sukker, så dit blodsukker ikke tager på rutsjetur.
Ingredienser
80 g tørrede abrikos
1 banan
50 g cashewnødder
4 æg
50 g rapsolie eller flydende kærgaarden
50 g sukkerfri mørk chokolade eller alm. chokolade 85%
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vanilje pulver
1 tsk bagepulver
20 g skummetmælkspulver
20 g rugmel
1 spsk kakaopulver
3 dråber pebermynte olie (kan undlades)
6-8 dråber flydende sødemiddel
Næringsindhold
-
Energi pr. person:150 Kcal
Sådan laver du muffins
Kom abrikoserne i en gryde med 2 dl vand og lade dem koge i ca. 5 min. Blend de kogte tørrede abrikoser med resterende kogevand. Brug evt en stavblender eller en minihakker. Mos bananen med en gaffel.
Blend cashewnødderne til mel i en minihakker eller i en kaffekværn.
Rør æg og olie sammen. Hak chokoladen fint og tilsæt den og de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen. Fordel dejen i muffins forme.
Bages i varmluft ovn ved 175 grader i ca 15 min.
Se også opskrift på Cocktail med hyldeblmst og lime.
Tip
Pynt med lidt atwel flordrys eller sukrin melis og frisk citronmelisse eller server en spsk. flødeskum eller sukkerfri vaniljeis til.