Ingredienser
Tærtedej:
350 g hvedemel
1⁄2 tsk salt
150 g smør (koldt)
1 dl vand (koldt)
Fyld:
1 citron (usprøjtet)
200 g sukker
4 spsk mel
6-8 æbler (skrællede, små tern)
150 g tranebær (friske eller frosne)
75 g tranebær (soltørrede)
25 g smør
Tilbehør:
Piskefløde, cremefraiche eller vaniljeis
- Bland mel og salt og hak det kolde smør i (brug evt. en foodprocessor). Saml hurtigt dejen med koldt vand og del den i 2 stykker. Rul den ene portion ud og læg den i en dyb tærteform (22-24 cm) og stil den i køleskabet.
- Rul den anden portion ud, læg den på et stykke bagepapir og sæt den i køleskabet. Tænd ovnen på 220 grader.
- Riv citronskallen fint og vend den sammen med sukker og mel. Vend æbler og de to slags tranebær i og bred fyldet ud i tærtebunden. Fordél små smørklatter over.
- Skær den anden portion dej i strimler og læg dem over fyldet på kryds og tværs, så de danner et gitter. Sæt tærten på en bageplade med bagepapir midt i ovnen i 10 min. Skru ned til 180 grader og lad tærten bage yderligere ca. 45 min. Stil tærten til afkøling på en rist.
- Servér den lun eller afkølet med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.