Æblekage med rugbrødsknas
En lille, skøn dessert, som afslutning på en velsmagende middag. Æblemosen kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl.
Ingredienser
4 æbler
1 dl vand
2 spsk rørsukker
1 tsk ren vaniljepulver
65 g rugbrød
30 g hasselnødder
1 tsk kanel
2 dl piskefløde
50 g drænet yoghurt
1 tsk ren vaniljepulver
Næringsindhold
-
Energi pr. person:315 Kcal
Sådan gør du
1/ Befri æblerne for kernehus, og skær dem ud i grove tern. Kom æbletern, vand, sukker og vanilje i en gryde, og lad det simre ved middelvarme under låg i ca. 25 min, eller indtil æblerne er kogt ud og er blevet til grov mos. Lad mosen køle helt af.
2/ Kom rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, og blend, indtil det er helt fint. Fordel blandingen på en bageplade, og rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min, eller indtil det er tørt og sprødt – rør undervejs. Rør kanel i, når blandingen er kølet af.
3/ Pisk fløde til let skum, og vend yoghurt og vanilje i. Anret desserten i små glas, og fordel æblemos, rugbrødsknas og flødeskum i lag.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Høstmenu med græskar
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
Vidste du...
...at når æblekagen er lavet med revet rugbrød i stedet for rasp eller makroner, kaldes den 'Bondepige med slør'.