SPONSORERET indhold
Æbleflæsk på pind
Prøv æbleflæsk på en ny måde - nemlig på pind. Sådan gør du.
(16 spyd)
Ingredienser
Marinade:
4 spsk. løg i små tern
1 tsk. olie
2 dl æblemost
2 tsk. friskhakket rosmarin (kan udelades)
2 tsk. sukker
Desuden:
16 skiver svinebryst i 1 cm tykke skiver (ca. 500 g)
16 bambusspyd
Stegte æbler:
1 kg syrlige æbler
10 g smør
lidt sukker el. farin
Pynt:
rosmarinkviste
Tilbehør:
ristet rugbrød
- Svits kort løgternene i olie i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser til marinaden, og kog det sammen 4-5 min. under omrøring. Afkøl marinaden.
- Vend kødet i marinaden. Stik kødet på spyd (ud og ind som når man syr i et stykke stof). Drej evt. kødet rundt, så du får en spiral. Læg spyddene på en smurt rist over en bradepande. Stil bradepanden i ovnen ved 225 gr. i ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Vend spyddene efter halvdelen af stegetiden.
- Rens æblerne for kernehus, og skær dem i tynde både. Steg æblebådene møre i smør på en pande. Smag til med lidt sukker, og pynt med rosmarin. Server æblerne til spyddene sammen med rugbrød.