SPONSORERET indhold
Æbleflæsk med timian
Den gode gamle danske ret æbleflæsk er en efterårs- og juleklassiker i mange hjem. Her får du en opskrift på æbleflæsk med timian.
4-6 personer
Ingredienser
12 (½ cm tykke) skiver svinebryst koge- eller stegestykke
salt, peber
1 kg syrlige æbler
2 tsk. friske timianblade eller 1 tsk. tørrede
evt. lidt sukker
Tilbehør:
rugbrød
Sådan laver du æbleflæsk med timian
- Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side.
- Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 min.
- Rens æblerne for kernehus, blomster og stilke, og skær dem uskrællede i tynde både. Steg æblebådene møre i lidt af stegefedtet, tilsæt timian, og steg det med et par min. Smag evt. til med lidt sukker.
- Fordel flæsk og æbler på et fad. Pynt evt. med ekstra timian.