Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks
Prøv en frisk version af gløgg, og servér lette snacks til, som vækker appetitten og julestemningen.
Ingredienser
Gløgg:
3 dl calvados
2 dl rosiner
2 dl mandler, smuttede
5 stk stjerneanis
2 stænger kanel
20 nelliker
10 kardemommekapsler (kan udelades)
1 l sød æblemost
2 dl ufortyndet solbærsaft
1 pære i tern
Pebernøddekrydrede cashewnødder:
300 g cashewnødder
3 spsk vand
1 tsk salt
1 spsk ahornsirup
1 tsk tørret, stødt ingefær
1 tsk kanel
1 spsk pebernøddekrydderi
Øvrige snacks til servering: 4 pærer i skiver 16 tørrede dadler
Sådan laver du gløgg:
Gløgg:
Bland calvados, rosiner og mandler i en skål. Kom stjerneanis, kanel, nelliker og kardemomme i en tepose eller et kaffefilter, og luk til med en elastik eller madsnor.
Kom krydderposen ned i skålen, og dæk med et låg. Lad blandingen trække på køkkenbordet i 24-48 timer.
Inden servering blander du skålens indhold med æblemost og solbærsaft. Varm gløggen op i en gryde, og fjern posen med krydderier. Kom friske pæretern i gløggen.
Cashewnødder:
Sæt ovnen på 200 grader.
Bland nødder, vand, salt, sirup, ingefær og kanel, og læg nødderne på en bageplade. Bag i 8-10 min, til nødderne er sprøde og tørre.
Drys med pebernøddekrydderi, og lad nødderne køle af.
PRØV OGSÅ: Appelsinmarinerede andebryster med grønkålssalat