Fiskefrikadeller med løgkarse, honningsyltede agurker og salsa verde
Fiskefrikadellerne her er rørt på frisk torskefilet og tilsmagt med den vilde urt løgkarse, men du kan også bruge ramsløg eller forårsløg i stedet for.
Ingredienser
Fiskefrikadeller:
800 g filet af hvid fisk, f.eks. torsk
2 æg
1 løg, revet
1 spsk loppefrøskaller eller majsstivelse
3 tsk salt
½ dl løgkarse, finthakket (alternativt ramsløg eller forårsløg)
Honningsyltede agurker:
2 agurker
2 spsk æblecidereddike
2 spsk honning
2 spsk vand
1 tsk salt
10 sorte peberkorn
1 rød chili, prikket med en gaffel
Salsa verde:
2 dl creme fraiche 38%
½ dl løgkarseblade, finthakkede (alternativt ramsløg eller persille)
1 spsk ramsløgkapers (alternativt almindelige kapers
2 spsk rødløg, finthakket
1 lille bundt purløg, fintsnittet
1 tsk salt
1-2 spsk citronsaft
Tilbehør:
Løgkarseblade til pynt (alternativt spæde salatblade)
Kartofler eller brød til servering
Sådan gør du
Fiskefrikadeller:
Del fiskefileterne i to, og hak den ene del fint – gerne på en foodprocessor – og den anden del groft. Bland fiskekødet og de øvrige ingredienser godt sammen. Lad farsen trække på køl i 20-30 minutter. Form fiskefrikadellerne mellem to skeer, og sæt dem på en varm pande med smeltet smør. Steg dem 4-5 minutter på hver side.
Agurker:
Skræl agurkerne, og skær dem i skiver på cirka 2 mm. Bring de øvrige ingredienser i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom agurkerne heri. Rør rundt, og læg låg på. Lad gryden stå på køkkenbordet og trække frem til servering.
Salsa verde:
Rør alle ingredienser sammen, og smag til. Server fiskefrikadellerne med syltede agurker og salsa verde.
PRØV OGSÅ: Søde kartofler med knas
PRØV OGSÅ: Smørristet knoldselleri
PRØV OGSÅ: All-in-one tofupande