Børns spisevaner
SPONSORERET indhold

Hvilken madtype er dit barn?

Kværner han kød og kartofler, men rynker på næsen ad den mindste gulerod? Find ud af, hvilken type dit barn er – og få viden om, hvordan du takler juniors præferencer.

Af: Rikke Dinnetz, Vores Børn Mad, efterår 2010
17. nov. 2010 | Børn | Vores Børn

Find dit barns madtype og få tips til at takle smagsløgene 

 

Børn kan være mere eller mindre kræsne fra naturens side. Mens nogle er nysgerrige efter at smage på noget nyt, er andre tilbageholdende, fortæller Helene Hausner, som er ekspert i børns smagspræferencer og ph.d. ved Københavns Universitet. Kræsenhed kan dog også handle om genkendelighed.

“Nogle madvarer kan dit barn lide fra første bid. Andre bryder det sig ikke umiddelbart om. Men bliv bare ved med at tilbyde det – så lærer dit barn typisk at kunne lide smagen,” råder Helene Hausner.

Vuggestuebørn skal oftest smage på noget otte-ti gange, inden de lærer at spise det, mens børnehavebørn skal smage ti-15 gange og skolebørn og voksne helt op til 15-20 gange.

LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: 22 tip til at snige mere grønt i maden

LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: Få inspiration til hverdagsmaden med Vores Børns Madplan