iPassion
SPONSORERET indhold

Ny app gør dig klogere på din kærestes sexfantasier

Et godt grin, åbent sind og nysgerrighed. Det kan være den direkte vej ind i soveværelset, men ved du egentlig om din mand tænder af på uldne sokker – og kender han dine inderste fantasier? Hvis ikke kan denne app give dig svarene.

Af: Anette Løkken Sørensen Foto: Getty Images
31. maj. 2017 | Livsstil | Hendes Verden

– Vi tror, at vi kender hinanden, men det gør vi ikke!

Sådan siger iværksætter John Martin Møller og smiler lidt finurligt. Det er nemlig ud fra den betragtning, at han og kæresten Tina, har udviklet et spil, der netop stiller alle de spørgsmål, som vi ellers ikke tør stille hinanden. Om vores sexliv, vores fantasier og om hvor – og hvordan – vi gerne vil dyrke sex.

– Meningen med spillet er, at det skal være sjovt og lidt provokerende. Så afføder det nogle gode snakke bagefter. Det har vi både hørt fra andre og erfaret selv, fortæller John Martin, der er 31 år og IT-iværksætter.

Spillet hedder iPassion og er en app, du kan hente gratis til din smartphone. Den blev lanceret i sensommeren sidste år, og allerede inden jul havde omkring 80.000 downloadet app'en. John Martin og Tina, der er nybagte forældre og bor i Århus, er ret overvældede over interessen for spillet, der blev til ved en tilfældighed.

– Sidste år sad vi en aften og spillede et spil med nogle venner. Man skulle svare på spørgsmål, som f.eks. om sidemandens øjne var grønne eller blå. Spørgsmålene handlede om os, der sad ved bordet, men vi var dybest set ligeglade med svarene. Det gav os ideen til et spil, hvor der var kød på spørgsmålene, og hvor man gerne ville høre svarene, fortæller Tina, der er på barsel fra sit job som gymnasielærer.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du til at bruge sociale medier i 2017

Skæg eller stubbe?

Parret tog fat der, hvor de gerne selv vide ville mere: Nemlig om hinanden og om de ønsker hos partneren, som man måske ikke kender til, selvom man har kendt hinanden i årevis.

– Vi troede da også, at vi havde snakket om det meste, men det havde vi jo ikke. Spillet blev ikke til, fordi vi havde et problem, men fordi vi var nysgerrige på, om der var noget, vi ikke vidste om hinanden. Sexologer og parterapeuter fremhæver altid kommunikation som afgørende, så der tog vi fat. Vi satte os ned og lavede 200 spørgsmål på en aften. Det var ret sjovt, husker Tina med et smil og tilføjer:

– Vi har altid været nysgerrige på hinanden og der er også ting, som vi er blevet overraskede over og har lært af.

– Et meget åbent spørgsmål som: "Har du en hemmelig fantasi, du kunne tænke dig at udleve?" med de simple svarmuligheder "ja" og "nej" er meget populært og fik også os til at snakke. Om hvad er dog privat, siger John Martin med et smil og tilføjer:

– Men jeg kan fortælle, at jeg troede, Tina syntes, skægstubbe var flottest. Det viste sig så, at være decideret skæg! Så nu har jeg ikke så travlt med at trimme ansigtsbehåringen, som jeg havde tidligere.

Foto: Jens Bach | Tina og John Martin Møller står bag app'en iPassion.

LÆS OGSÅ: Derfor deler vi sårbare ting på Facebook

Det skal ikke være lummert

Spillet iPassion fungerer sådan, at den, der bedst kan gætte, hvad partneren vil svare, vinder. Vinderen afgør, hvad præmien skal være.

– Det giver et lille spændingsmoment, siger John Martin med et smil.

Der er både åbne spørgsmål og spørgsmål med svarmuligheder, som: "Efter sex har jeg lyst til ...", hvor man kan vælge mellem svarene: "At sove", "At kæle", "Endnu en omgang" eller "At liste væk". Parret har bevidst lagt sjove svarmuligheder ind.

– Det skal ikke være vulgært eller lummert. Vi har sigtet efter, at det skulle være et redskab, hvor det ikke bliver så alvorligt at snakke om sex. Man skal kunne grine sammen, siger John Martin.

Humor har altid fyldt meget for Tina og John Martin, siden de mødtes på netdating for otte år siden.

– Jeg fik altid grineflip, når vi skrev sammen, fortæller Tina.

Parret mener, at humor, nysgerrighed og accept af, at man ikke altid er enige, er afgørende for et forhold. Også på det seksuelle plan.

– Jeg er overrasket over, at der er folk, som stadig synes, det er tabu at tale om sex. Nogle har endda meldt tilbage til os, at de synes, det er beskidt. Det er tit dem, hvor den ene gerne har villet spille, mens den anden har følt, at det var grænseoverskridende. Sådan er det jo for nogle, men langt de fleste tilbagemeldinger er positive, og det gør mig glad. Jeg kan godt lide at tænke på, at jeg er med til at ændre noget for andre, siger John Martin.

Og app'ens succes betyder mere for John Martin og Tina, end man måske umiddelbart vil gætte på. Den er nemlig blevet symbolet på en ny begyndelse for parret, der for tre år siden blev sendt til tælling, da John Martin fik en hjerneskade som følge af et kiropraktorbesøg.

LÆS OGSÅ: Sådan tjener bloggerne penge på sociale medier

En genstart af livet

– Jeg fik en skade i nakken, som gjorde, at der blev lukket af for hjernens blodtilførsel. Da jeg kom til mig selv, lå jeg i fosterstilling og skulle lære at spise og gå igen, fortæller John Martin.

Heldigvis ramte skaden ikke hans psyke, og i dag er det mest en stærk følsomhed overfor lyd og en utrolig træthed, der plager ham. Det firma han ejede, før hjerneskaden, blev han nødt til at sælge, men han ville i gang igen.

– Da jeg var syg, udviklede jeg en app til apopleksiramte som mig selv, fordi der er så mange spørgsmål, man gerne vil have svar på, når det sker, fortæller John Martin.

Da han skulle sluses tilbage på arbejdsmarkedet, vidste han, at det skulle være noget med apps.

– Jeg har aldrig været ansat. Jeg ville være selvstændig igen og vidste også, at så måtte jeg i gang. Det gjorde ondt, for hjernen ville ikke rigtig, men ironisk nok er det de ting, som gør mest ondt, du skal gøre. Ellers har hjernen sværere ved at tage det ind, så jeg kæmpede, siger John Martin.

– Det var en hård tid og vi skulle lære at melde meget klart ud overfor hinanden for at undgå misforståelser. Jeg har også skullet lære at acceptere, at John Martin kan blive træt, lige når jeg gerne vil snakke, så det har da ændret vores forhold. Det har været en genstart af vores forhold. Men nu er der gået tre år, app'en er ude, og nu turde vi blive forældre, siger Tina.

John Martin har netop udviklet et spil efter samme princip som iPassion, der sætter fokus på parforholdet på samme måde som iPassion gør det på sexlivet.

– Det har været perfekte projekter for mig og sjovt og lærerigt for os at finde på spørgsmålene. Man tør mere på nettet, og det har vi udnyttet. Skærmen er et filter, som gør, at vi tør spørge hinanden om meget mere, end hvis vi sidder overfor hinanden uden en telefon. Hvis vores spil kan få flere ind i soveværelset og få par til at grine og tale sammen, er det jo fantastisk, siger John Martin.

Anbefalet til dig